Reading comprehension test 295

BUY PDF <<CLICK HERE>>

Reading comprehension questions answers for competitive exam

Congratulations - you have completed Reading comprehension questions answers for competitive exam.

You scored %%SCORE%% out of %%TOTAL%%.

Your performance has been rated as %%RATING%%


Your answers are highlighted below.
Question 1 [CLICK ON ANY CHOICE TO KNOW MCQ multiple objective type questions RIGHT ANSWER]
A comprehensive emergency obstetrics and neonatal care centre block will be constructed at an estimated cost of 9 crore with World Bank assistance at the Annal Gandhi Memorial Government Hospital here. A three-member World Bank team from New Delhi led by PreetiKudesia and Sundararajan S Gopalan, (Senior Health Specialists) and Sangeeta Pinto (Operations Analyst), which visited the site of the proposed block at the Hospital, expressed satisfaction about the site. Talking to the media persons, DrPreetiKudesia said that the team-members would discuss the proposed project with the Tamil Nadu Health Secretary and other officials at Chennai in a day or two. The proposed block was expected to be constructed in a span of two years even though the project period would be three years, she said. She pointed out that the World Bank was supporting the Tamil Nadu Health Systems Project. It provided soft loan to the Tamil Nadu Government for implementing various health projects. The World Bank had provided nearly 90 million US dollars for health care projects in 270 secondary level hospitals in the last five years and planned to provide a total assistance of 117 million US dollars for various health care projects in the next three years in Tamil Nadu. Dr. Kudesia said that her team had earlier visited several hospitals including Namakkal, Salem and Dharmapuri districts in the last few days and pointed out that the team had visited the first Medical College Hospital only in Tiruchi. Dr. MA Aleem, Dean (in-charge) of Annal Gandhi Memorial Government Hospital, took the World Bank team to the maternity ward and explained to them the various developments being carried out in the hospital. He also showed the project plan to the team. V Sukumar, Expert Advisor, Tamil Nadu Health Systems Project, explained about the proposed site for constructing the block.

Which of the following is true?

A
The World Bank has provided nearly 90 million US dollars for health care projects
B
The World Bank will provide nearly 90 million US dollars for health care in the future
C
The World Bank has provided nearly 117 million US dollars for health care
D
The US will provide nearly 117 million US dollars for health care
Find your subjects study note
Question 1 Explanation: 
This is a factual question and the answer can be directly found from the passage.
Question 2 [CLICK ON ANY CHOICE TO KNOW MCQ multiple objective type questions RIGHT ANSWER]
The word neonatal means:
A
extensive care for children
B
related to new advances in hospital management
C
ward for children in the hospital
D
related to an infant during the first month after birth
Aptitude Questions answers
Question 2 Explanation: 
Neonatal means 'relating to or affecting the infant during the first month after birth'.
Question 3 [CLICK ON ANY CHOICE TO KNOW MCQ multiple objective type questions RIGHT ANSWER]
The tone of the passage cannot be labeled as:
A
informative
B
factual
C
descriptive
D
theoretical
Biology Questions answers
Question 3 Explanation: 
The passage cannot be dubbed as theoretical as it is a simple narration of facts. Remember to read the question carefully: it states that which one of the following is not the right tone for the passage. Informative, factual, and descriptive are synonymous tones. Therefore, these three tones are ruled out. This leaves us with option (d) as the correct answer.
Question 4 [CLICK ON ANY CHOICE TO KNOW MCQ multiple objective type questions RIGHT ANSWER]
The World Bank team first visited the medical college hospital in:
A
Namakkal
B
Salem
C
Tiruchi
D
Delhi
Bank exam Questions answers
Question 4 Explanation: 
Refer to the following sentence of the passage: Dr. Kudesia said that her team had earlier visited several hospitals including Namakkal, Salem and Dharmapuri districts in the last few days and pointed out that the team had visited the first Medical College Hospital only in Tiruchi.
Question 5 [CLICK ON ANY CHOICE TO KNOW MCQ multiple objective type questions RIGHT ANSWER]
V Sukumar works for the
A
Government of Tamil Nadu
B
World Bank
C
Government of India
D
Annal Gandhi Memorial Hospital
GK (GENERAL KNOWLEDGE) Questions answers
Question 5 Explanation: 
Refer to the last sentence of the passage: V Sukumar, Expert Advisor, Tamil Nadu Health Systems Project, explained about the proposed site for constructing the block.
Once you are finished, click the button below. Any items you have not completed will be marked incorrect. Get Results
There are 5 questions to complete.

BUY PDF <<CLICK HERE>>